Nieuws

Bogarde sneert naar Van der Sar: 'Zo lang hij er is, hoeft Ajax me niet te bellen'

Bogarde sneert naar Van der Sar: 'Zo lang hij er is, hoeft Ajax me niet te bellen'

24-04-2023 22:30 Laatste update: 22:36
1

Winston Bogarde heeft bij Rondo van Ziggo Sport zijn verhaal gedaan over zijn vertrek bij Ajax. De oud-assistent van Erik ten Hag is niet te spreken over hoe de Amsterdammers met hem om zijn gegaan en noemt Edwin van der Sar in het bijzonder.

"Ik heb een mededeling gekregen met dat er geen plek voor me was en ik bij Ajax weg moest", steekt Bogarde van wal. "Om dan opeens, na zeven jaar, een mededeling te krijgen dat het stopt, terwijl ik een contract had, dan ga je dat verwerken. Wat gebeurt hier? Je bent tevreden, maar er is geen plek meer voor me. Ze gingen niet eens kijken naar een andere positie voor me, ik moest gelijk helemaal weg bij de club. Dat was wel een aardige klap voor mij."

Het heeft Bogarde vooral als mens pijn gedaan. "En niet per se als Ajacied", vervolgt de oud-verdediger. "Ik heb alles gegeven in die zeven jaar en drie jaar geleden ben ik bij het eerste elftal gehaald, omdat het moest donderen in de kleedkamer. Op een gegeven moment heb ik toch een toegevoegde waarde aan het team kunnen brengen."

Bogarde maakt zich zorgen over de club. "Je ziet dat het DNA van Ajax er meer uitgehaald wordt." Van der Sar is volgens Bogarde een van de verantwoordelijken daarvoor. "Ajax is een geweldige club, maar zolang Van der Sar er is hoeft Ajax me niet te bellen. Dat is voor mij heel duidelijk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!