AZ wint met 5-0 van Hadjuk Split en schrijft prestigeuze Youth League op zijn naam

24-04-2023 19:47 Laatste update: 19:55
2

AZ heeft de prestigieuze Youth League op zijn naam geschreven. De Alkmaarders wonnen in de finale met 5-0 van Hajduk Split.

AZ speelde in het Stade de Genève een sterke wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Hajduk Split. Onder het toeziend oog van onder andere Ronald Koeman en Michael van Praag kregen de Alkmaarders de eerste grote kans van de wedstrijd. Binnen twee minuten stuitte Jayden Addai al op doelman Borna Buljan die voorkwam dat AZ op voorsprong kwam. Naast de Nederlandse voetbalcoryfeeën zaten onder meer de bondscoaches van Engeland en Kroatië en andere gerenommeerde prominenten op de tribune te kijken naar de spelers van de toekomst. Addai kwam in de eerste helft meermaal in een scoringspositie, maar tot een doelpunt kwam het niet. Vlak voor rust werd Ernest Poku in de zestien onderuit gehaald en mocht Addai vanaf elf meter aanleggen. De rechtbuiten bleef kalm en zetten AZ op voorsprong.

In de tweede helft werd het feller, met name aan de zijde van de Kroaten. De scheidsrechter was bij enkele pittige overtredingen echter mild waardoor beide ploegen met elf man bleven staan. De grootse kans in de openingsfase van de tweede helft kwam echter voor Hadjuk, maar tot een doelpunt kwam het niet. Richting het einde van de wedstrijd lukte het AZ om de score te verdubbelen. Poku schoot de bal in de lange hoek en waardoor de Alkmaarders op rozen zaten.

Diezelfde Poku zette zijn ploeg slechts enkele minuten later op schitterende wijze op 3-0. Het feest werd echter nog groter toen Mexx Meerdink het vierde doelpunt van de avond binnen werkte en de wedstrijd definitief besliste. Uiteindelijk was het doelpuntenmaker Meerdink die voor het slotakkoord tekende en het vijfde doelpunt voor AZ op het scorebord zette.