Nieuws

Drie biergooiers rondom PSV - Ajax geïdentificeerd en aangehouden door de politie

Drie biergooiers rondom PSV - Ajax geïdentificeerd en aangehouden door de politie

24-04-2023 08:34 Laatste update: 08:42
1

De Eindhovense politie heeft zondag drie mensen aangehouden vanwege het gooien van bekers met bier tijdens PSVAjax. Eén van deze drie is de biergooier die Steven Berghuis bij een 2-0 voorsprong voor de Eindhovenaren bekogelde.

In navolging van FC Groningen - NEC werd op het uur ook de topper tussen PSV en Ajax zondagmiddag gestaakt. De Eindhovenaren waren net op een comfortabele voorsprong gekomen toen één persoon zich niet in kon houden nadat Berghuis na een duel tegen de reclameborden klapte. Het duel werd tijdelijk gestaakt maar daarna gewoon uitgespeeld.

Direct nadat de beker werd gegooid, werd de persoon die daar verantwoordelijk voor was opgepakt in het Philips Stadion. Een stadionverbod is naar alle waarschijnlijkheid het gevolg. Daarnaast werden nog twee personen aangehouden, die na afloop van de wedstrijd bekers met bier richting de spelers van Ajax gooiden die nietsvermoedend naar de spelersbus liepen.

Ook zij komen in aanmerking voor een stadionverbod, aldus een woordvoerder van de politie tegenover NUsport. Het drietal zit inmiddels niet meer vast.