Exclusive

11 keer halve finale voor Real Madrid in 13 jaar: in deze CL-jaren ging het fout

11 keer halve finale voor Real Madrid in 13 jaar: in deze CL-jaren ging het fout

19-04-2023 10:30

Dinsdagavond wist Real Madrid ten koste van Chelsea de halve finale van de Champions League te bereiken. Dat levert een bijzondere statistieke op: het is de elfde keer in de laatste dertien seizoenen dat De Koninklijke deze prestatie levert. Wanneer ging het eigenlijk mis? VoetbalNieuws zet de twee Spaanse 'faalseizoenen' voor je op een rij.

2018/19: Ajax de sterkste in de achtste finales

In het seizoen 2018/19 maakt Ajax na acht seizoenen een eind aan de hegemonie van Real Madrid, dat in die jaren daarvoor telkens minimaal tot de halve finale wist te komen. De Amsterdammers namen De Koninklijke als één van de lastige hordes in de indrukwekkende Champions League-campagne die bij heel voetbalminnend Nederland nog altijd op het netvlies staat.

In de Johan Cruijff Arena werd in eerste instantie met 1-2 verloren na goals van Karim Benzema, Hakim Ziyech en Marco Asensio, maar in het Santiago Bernabéu werd er Nederlandse historie geschreven. David Neres, Dusan Tadic, Lasse Schöne en wederom Ziyech waren goed voor vier Amsterdamse treffers, waar ook Asensio opnieuw tot scoren wist te komen. Het bleek voor de Spanjaarden de aanzet voor nog één minder jaar in het miljardenbal.

2019/20: Manchester City verslaat Real in de achtste finales

Nadat Real Madrid de groepsfase met Paris Saint-Germain, Club Bruggen en Galatasaray had overleefd, troffen ze het Manchester City van Pep Guardiola. De eerste wedstrijd van het tweeluik werd afgewerkt in Bernabéu en met 1-2 verloren. Isco zette de Madrilenen na een uur spelen nog op voorsprong, maar in de slotfase kwamen The Citizens via Gabriel Jesus en Kevin de Bruyne nog op voorsprong.

Pas op 7 augustus werd de return van het duel gespeeld, doordat de wereld gebukt ging onder het coronavirus. Door geschutter van Rafael Varane en wist City via Raheem Sterling en Jesus twee keer tot scoren te komen. Benzema deed tussen de Engelse treffers door nog iets terug voor de Spanjaarden, maar het mocht niet baten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!