Nieuws

Veldmate geeft reden voor Ajax-vertrek: Dat was te veel van het goede

Veldmate geeft reden voor Ajax-vertrek: "Dat was te veel van het goede"

14-04-2023 15:48
1

Henk Veldmate (hoofdfoto rechts) heeft zijn vertrek bij Ajax nader toegelicht. De meesterscout concludeert dat er in het afgelopen jaar dermate veel veranderd is in Amsterdam dat zijn positie niet langer houdbaar was.

begon het balletje te rollen. Bij Ajax veranderde sinds het vertrek van Marc Overmars in februari 2022 het nodige. "Dat heb je soms in de voetbalwereld", vertelt Veldmate die eerder in diverse rollen al zo'n dertig jaar actief was voor FC Groningen aan het Dagblad van het Noorden.

"Ik heb fantastische jaren gehad in Amsterdam, heb er op het hoogste Europese niveau mogen werken, heb veel van de wereld gezien, maar na het vertrek van Marc Overmars is er veel veranderd bij Ajax", vervolgt Veldmate. "Er vertrokken met Overmars en Gerry Hamstra twee technisch managers. Met Erik ten Hag en Alfred Schreuder verdwenen er twee trainers. En er vertrok een heel elftal aan spelers van wie de helft basisspeler was. Dat was te veel van het goede. Het trekt wel weer bij, maar dat heeft tijd nodig", aldus de scout in gesprek met de regionale krant.