Nieuws

Aboutaleb is afwachten in De Kuip beu: 'Daar ga ik nu keiharde eisen aan stellen'

Aboutaleb is afwachten in De Kuip beu: 'Daar ga ik nu keiharde eisen aan stellen'

13-04-2023 19:01

Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, begint direct met het stellen van hardere eisen in De Kuip. De strengere maatregelen zijn in het duel met AS Roma al van kracht, wordt gesteld.

De burgemeester stelt tegenover het Algemeen Dagblad dat onder meer de brandtgangen vrij moeten zijn van toeschouwers. 'Mensen blijven nu vaak voor de brandgangen staan. Ik schrok enorm van die grote rookwalm vorige week. Als daar paniek uitbreekt, is er geen nooduitgang vrij. Daar ga ik nu keiharde eisen aan stellen. Het is nu echt voorbij dat die trappen niet vrij zijn."

Aboutaleb is klaar met de halve maatregelen en zegt dat de politie ook veel strenger op zal treden. "Hoe Feyenoord het doet, moeten ze zelf weten, maar desnoods ga ik zeggen: een wedstrijd wordt niet gestart als de trappen niet vrij zijn."

De grote hoeveelheid vuurwerk moet ook worden ingeperkt, meent de burgemeester. "Er zijn allerlei vermoedens over hoe dat gesmokkeld wordt. Daar willen we een goede scan van gaan maken. Waar zitten die lekken? Dat zit ’m in hekken, maar ik wil ook kijken naar de gebouwen die gekoppeld zijn aan het stadion."