Reactie

Vanzeir diep door het stof na racistische opmerking: 'Woorden zijn onvergeeflijk'

Vanzeir diep door het stof na racistische opmerking: 'Woorden zijn onvergeeflijk'

11-04-2023 13:16 Laatste update: 13:20
1

Dante Vanzeir is diep door het stof gegaan naar aanleiding van een opmerking die hij zaterdag maakte richting Jamiro Monteiro. De New York Red Bull-aanvaller zou de voormalig SC Cambuur-speler racistisch bejegend hebben.

De Belg gebruikte in het duel met de San Jose Earthquakes (1-1) het woord 'nigger', waarop Monteiro zichtbaar aangeslagen reageerde. Vanzeir gaat in een statement op de clubsite diep door het stof. 'Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan de spelers van de Earthquakes', steekt Vanzeir in een statement op de website van wal.

'Ik zal er alles aan doen om deel uit te maken van de verandering die moet plaatsvinden in deze sport en in onze wereld. Ik wil ook mijn excuses aanbieden aan mijn teamgenoten, de coaches, de organisatie en onze fans. Ik heb een fout gemaakt en zal alle nodige stappen ondernemen om te groeien als persoon.'

Mogelijk hangt Vanzeir een forse schorsing boven het hoofd. Ongeacht de hoogte zal hij de consequenties van zijn uitspraak accepteren. 'Hoewel het niet mijn bedoeling was om mijn taal iemand te schaden of te beledigen, weet ik dat ik dat wel heb gedaan en dat spijt me ten zeerste.' In hetzelfde statement reageert ook de club op het voorval. NY Red Bulls stelt dat de woorden van Vanzeir 'onvergefelijk waren' en hoopt het geschade vertrouwen richting de achterban te herstellen.