PSV wint met duidelijke cijfers van Excelsior en klimt naar plek twee

08-04-2023 21:53 Laatste update: 21:57

PSV heeft in eigen huis geen fout gemaakt tegen Excelsior. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij won met 4-0 van de Rotterdammers en kan dit weekend rustig achterover leunen en kijken wat de concurrentie doet.

PSV lijkt met Ajax te gaan strijden om plek twee, dat aan het eind van het jaar recht geeft op Champions League-voetbal. De Eindhovense ploeg kwam in het Philips Stadion al na elf minuten op voorsprong. Luuk de Jong kon van dichtbij binnentikken en brak al snel de ban. Na de tegengoal leek Excelsior sterker te worden, maar echt grote kansen kreeg de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen niet.

In de tweede helft bleef het lang spannend, maar in de slotfase besliste PSV de wedstrijd. Xavi Simons kopte van dichtbij de 2-0 binnen en even later maakte Fabio Silva er ook nog 3-0 van. Het slotakkoord was van Érick Gutiérrez, die de uitslag bepaalde op 4-0. Door de winstpartij klimt PSV over Ajax heen en staat het tweede met vijf punten achterstand op koploper Feyenoord.