Nieuws

Slot geeft update over Geertruida en Bijlow: 'Hij zit zondag weer bij de selectie'

Slot geeft update over Geertruida en Bijlow: 'Hij zit zondag weer bij de selectie'

07-04-2023 17:21

Lutsharel Geertruida keert zondag terug in de wedstrijdselectie van Feyenoord. De kersverse Oranje-international liep in het kwalificatieduel met Frankrijk een blessure op, maar zou tegen RKC Waalwijk weer minuten kunnen maken.

Dat nieuws bracht Feyenoord-trainer Arne Slot tijdens de persconferentie. "Lutsharel traint denk ik alweer een week mee. Hij had heel graag tegen Ajax al bij de selectie gezeten. Dat vonden wij net even iets te riskant, omdat hij niet compleet pijnvrij was op dat moment. Hij had toen al wel meegetraind. Hij zal zondag in ieder geval weer bij de selectie zitten", aldus de oefenmeester, die niet wil onthullen of Geertruida daadwerkelijk gaat spelen. "Dat zal je zondag wel zien."

Ook Justin Bijlow is op de weg terug, vertelt Slot. "Justin trainde deze week voor het eerst mee. Hij lag er natuurlijk veel langer uit dan Lutsharel. Het vervelende voor Justin is ook dat de trainingen die we doen beperkt of rustiger zijn of met kleine aantallen. Het is goed om te zien dat hij weer fit en gretig is."

Slot durft nog niet te zeggen of Bijlow op tijd fit is voor de clash tegen AS Roma. "Het zou kunnen. Maar Timon presteert ook goed. Ik wel tegen hem gezegd: uiteindelijk is Justin onze eerste keeper, maar Trauner is er ook even uit geweest. Die had ook even nodig om wedstrijdklaar te zijn. Of dat bij Justin één of twee weken duurt, dat is ook een beetje aanvoelen van wat hij laat zien en het moment."