Nieuws

'Mislintat en Ajax 'op haar na rond', meerjarig contract ligt klaar voor Duitser'

'Mislintat en Ajax 'op haar na rond', meerjarig contract ligt klaar voor Duitser'

07-04-2023 07:05 Laatste update: 07:24

Ajax gaat Sven Mislintat en Jan van Halst definitief strikken. Het nieuws van Van Halst werd door de Amsterdammers al middels een persbericht bevestigd, maar volgens De Telegraaf ligt er ook een contract voor de Duitser klaar.

De ochtendkrant meldt dat Ajax 'op een haar na' rond is met Mislintat, die een contract tot 2026 kan tekenen in de Johan Cruijff Arena. Van Halst gaat aan zijn tweede periode beginnen in Amsterdam. Eerder was hij al als profvoetballer actief bij de club uit de Nederlandse hoofdstad, waarmee hij in 2002 de dubbel won.

Zodra Van Halst definitief benoemd is tot lid van de rvc van Ajax, vertrekt er een ander uit de organisatie. Adrie Koster stapt dan terug als technisch adviseur. De voormalig succesvol oefenmeester zit in die rol sinds Danny Blind in de trainingsstaf van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal zit, maar doet dan ook een stapje terug. Van Halst wordt net als Mislintat tot 2026 vastgelegd.

Met Koster stapt er volgens De Telegraaf nog een lid van de rvc af. Peter Mensing, de commissaris die sinds 2016 deel uitmaakt van de rvc van Ajax, liet eerder al weten terug te treden wanneer er een nieuwe 'voetbalcommissaris' zou zijn aangetreden.