Nieuws

Deze drie Feyenoorders en vier Ajacieden missen bekerfinale bij gele kaart

Deze drie Feyenoorders en vier Ajacieden missen bekerfinale bij gele kaart

05-04-2023 17:12 Laatste update: 20:09

In totaal staan er zeven spelers op scherp in aanloop naar de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Een gele kaart in de clash in De Kuip betekent een automatische schorsing voor de finale tegen PSV.

PSV plaatste zich dinsdagavond met hangen en wurgen voor de eindstrijd van de KNVB Beker door met 1-2 te winnen op bezoek bij amateurvereniging Spakenburg. Aan de kant van Feyenoord staan voorafgaand aan het duel met Ajax Orkun Kökcü, Marcus Pedersen en Oussamma Idrissi op scherp.

Aan de kant van Ajax kost een gele kaart voor Jorge Sánchez, Edson Álvarez, Steven Berghuis of Kian Fitz-Jim hen de finale. In De Kuip wordt woensdagavond om 20.00 uur afgetrapt. Feyenoord zal met het beste gevoel richting de clash gaan: de voorsprong in de competitie bedraagt acht punten op de aartsrivaal. Op 19 maart van dit jaar werd voor het eerst in achttien jaar tijd weer eens gewonnen in de Johan Cruijff ArenA: 2-3.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökçü, Szymański; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Timber, Álvarez, Bassey; Taylor, Berghuis, Klaassen; Kudus, Tadic, Bergwijn.