Breaking news

Vloet krijgt celstraf van 2,5 jaar opgelegd voor veroorzaken dodelijk ongeval A4

Vloet krijgt celstraf van 2,5 jaar opgelegd voor veroorzaken dodelijk ongeval A4

03-04-2023 13:11 Laatste update: 13:25
3

De rechtbank van Haarlem heeft Rai Vloet een celstraf van 2,5 jaar opgelegd voor het veroozaken van een dodelijk auto-ongeluk, meldt RTL Nieuws. De voormalig speler van Heracles Almelo veroorzaakte eind 2021 een verkeersongeval, waarbij de vierjarige Gio om het leven kwam.

Het Openbaar Ministerie had bij de behandeling van de zaak, op 20 maart, 3,5 jaar cel geëist tegen Vloet. De celstraf valt dus lager uit voor de voormalig speler van Heracles Almelo, die maandag overigens niet bij de uitspraak was. Het rijbewijs van de huidige speler van het Russische FK Oeral wordt wel voor vier jaar ingenomen, zoals het OM had geëist.

Volgens de officier van justitie zou Vloet zich schuldig hebben gemaakt aan 'roekeloos rijden' met 'absurde snelheid'. Na het ongeval zou Vloet 'met bloeddoorlopen ogen en ruikend naar alcohol' zijn aangetroffen. De voormalig speler van NAC, Excelsior, Jong PSV en Heracles zou met 203 kilometer per uur hebben gereden, plankgas hebben gegeven, niet hebben geremd en geen poging hebben ondernomen om weg te sturen. Volgens de rechter heeft hij 'de zwaarste vorm van schuld' aan het ongeval.