Wedstrijdverslag

FC Twente profiteert niet van puntverlies AZ en speelt gelijk bij Excelsior

FC Twente profiteert niet van puntverlies AZ en speelt gelijk bij Excelsior

01-04-2023 20:43

Excelsior en FC Twente hebben zaterdagavond doelpuntloos gelijkgespeeld: 0-0. In een saaie wedstrijd op Woudestein waren de voornaamste kansen voor de bezoekers, die het net echter niet wisten te vinden. De Rotterdammers pakken een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Michel Vlap kreeg oog in oog met Excelsior-doelman Stijn van Gassel de bal er niet in. Twente had voornamelijk de bal en was getuige van nogal behoudend spel van de Kralingers. In een saaie eerste helft vielen dan ook geen doelpunten.

De hoop werd daarom gevestigd op het tweede bedrijf, maar ook daarin bleef het echte spektakel uit. De Tukkers maakten echter het meest aanspraak op een eventuele overwinning. Ramiz Zerrouki, Sem Steijn en Julio Pleguezuelo waren met een aantal pogingen dicht bij de zo bevrijdende treffer, maar die viel niet.

Zodoende laat Twente twee dure punten liggen, al zal de remise bij Excelsior meer dan welkom zijn. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen staat op de vijftiende plaats in de Eredivisie, die nét recht geeft op directe handhaving. Het gat met nummer zestien FC Emmen bedraagt drie punten, al kunnen de Drenten daar later op de zaterdag tegen SC Cambuur verandering in brengen. FC Twente staat vijfde en lijkt zich te mogen opmaken voor de play-offs om Europees voetbal.