AZ komt tekort in stilgelegd duel met Heerenveen, Meerdink maakt zijn eerste

01-04-2023 18:35 Laatste update: 18:39
1

AZ is zaterdag niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen SC Heerenveen. De Alkmaarders kwamen in het slot van de wedstrijd langszij tegen de Friezen (1-1) in een duel dat tijdelijk werd stilgelegd.

Het begin van de wedstrijd was erg interessant en dan met name voor Heerenveen. De Friezen kwamen al na vijf minuten op voorsprong na goed doorzetten van Osame Sahraoui. De Noor wist Sydney van Hooijdonk te bereiken, die wel raad wist met de kans. Enkele minuten na dat moment werd het onrustig in het AFAS Stadion. De uitsupporters besloten vuurwerk op het veld te gooien waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd.

Na de hervatting was het AZ dat nadrukkelijk op de deur klopte. Vlak voor rust was het Pantelis Hatzidiakos die de paal raakte en na rust kregen de Alkmaarders de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te maken. Na een overtreding van de goed keepende Xavier Mous ging de bal op de stip. Diezelfde Mous maakte zijn fout goed door de strafschop van Jesper Karlsson te stoppen.

Een kwartier voor tijd kwam AZ dan toch op gelijke hoogte. De voor Evangelis Pavlidis ingevallen Mexx Meerdink schoot de bal na een carembole op goal, maar het leek erop dat Milan van Ewijk de bal van de lijn haalde. Na wikken en wegen van de VAR werd het doelpunt toch gegeven, wat ook betekende dat Meerdink zijn eerste Eredivisie-treffer te pakken heeft.

In het restant van het duel mocht het niet baten voor AZ. Door het gelijke spel pakt de club uit de Zaanstreek één punt, waarmee het wel ietsje uitloopt op PSV. De Eindhovenaren komen later deze avond nog in actie, tegen NEC.