Tuchel-effect bij Bayern: Dortmund binnen het halfuur afgedroogd in Allianz Arena

01-04-2023 20:23 Laatste update: 20:24

Bayern München heeft zaterdagavond de koppositie in de Bundesliga weer overgenomen van Borussia Dortmund. In eigen huis werd de aartsrivaal hoogstpersoonlijk van de mat geveegd, al gebeurde dat vooral in de eerste helft: 4-2.

Bayern, waar trainer Thomas Tuchel voor het eerst aan het roer stond, kwam na amper een kwartier te hebben gespeeld al op voorsprong. Dayot Upamecano wilde met een lange bal Leroy Sané diepsturen, maar zag zijn pass niet richting de vleugelaanvaller, maar Dortmund-doelman Gregor Kobel vliegen. Die trapte vervolgens geheel ongelukkig over de bal, waardoor hij Bayerns openingstreffer in de schoot wierp.

Amper vijf minuten later was het opnieuw raak. Matthijs de Ligt kopte een voorzet vanuit een corner naar de grond, waarna Thomas Müller de bal bij de tweede paal binnen werkte. Nog binnen het halfuur werd het ook 3-0. Sané nam het doel van Kobel onder vuur. De Zwitser reageerde in eerste instantie adequaat, maar Müller was er als de kippen bij om zijn tweede van de wedstrijd te maken.

Dortmund had geen antwoord op het aanvallende geweld van Bayern, ook niet in het begin van de tweede helft. Sané en Müller waren wederom betrokken bij een doelpunt. Sané trok laag voor, waarna Müller met een slim overstapje de bal voor de meegelopen Kingsley Coman liet. De Fransman tekende zodoende voor de 4-0, waardoor de beslissing in de wedstrijd viel.

In de 72e minuut maakte Emre Can vanaf elf meter nog een eretreffer voor Dortmund, waarbij Donyell Malen inmiddels was ingevallen. De Oranje-international tekende in de absolute slotfase zelfs nog voor een doelpunt, waardoor het leed nog ietwat werd verlicht.

Zoals gezegd voert Bayern München nu de ranglijst aan in Duitsland. Het gat met de geelzwarte nummer twee bedraagt met nog acht wedstrijden te spelen twee punten.