Feyenoord krijgt hulp van ondernemers om Sebastian Szymanski te kopen

'Feyenoord krijgt hulp van buitenaf om Szymanski definitief naar De Kuip te halen'

31 maart om 08:11

Feyenoord staat er mogelijk niet alleen voor wanneer het Sebastian Szymanski definitief in wil lijven. Volgens 1908.nl willen verschillende ondernemers hulp bieden om de 23-jarige Pool bij Dinamo Moskou los te weken.

Szymanski kwam afgelopen zomer naar Feyenoord als de vervanger van de naar PSV vertrokken Guus Til. De Rotterdammers betaalden zo’n twee miljoen euro voor de huurdeal met Dinamo Moskou, waarin ook een koopoptie werd afgesproken. Die zou liggen op zo’n negen miljoen euro. Een flinke som, maar volgens 1908.nl willen verschillende kopstukken uit het bedrijfsleven een plan bedenken om de koopoptie te kunnen lichten.

Een transfer van Szymanski kan nog wel bemoeilijkt worden door de oorlog die momenteel tussen Rusland en Oekraïne woedt. De FIFA moet nog naar buiten treden met hoe zij tegen transferkwesties aankijken. Zo stelde het voetbalorgaan het in het verleden al mogelijk voor buitenlandse spelers en coaches in de Russische en Oekraïense competitie mogelijk om hun contract op te laten schorten tot 30 juni 2023, een datum die snel dichterbij komt.

Szymanski is één van de spelers die een revelatie is in De Kuip. De Pool was goed voor acht goals en zes assists bij Feyenoord en is uitgegroeid tot één van de publiekslievelingen.