Nieuws

Wie is Thomas van den Belt, de Feyenoorder die mogelijk op huurbasis vertrekt?

Wie is Thomas van den Belt, de Feyenoorder die mogelijk op huurbasis vertrekt?

1 januari - 22:00 Laatste update: 22:00
1

Thomas van den Belt kan mogelijk een stap maken binnen de Eredivisie. De 22-jarige middenvelder komt dit seizoen niet tot spelen bij Feyenoord en staat mogelijk voor een huurtransfer naar Excelsior. Ook Vitesse heeft nu intenties bekend gemaakt om hem over te nemen. Wie is Van den Belt eigenlijk precies? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

Wie is Thomas van den Belt?

Van den Belt werd geboren op 18 juni 2001 in Zwolle. De jonge Thomas kreeg als zoon van voormalig voetbalprof Gerald van den Belt voetbal met de paplepel ingegoten. Het kon dan ook niet anders dan dat de 'KKD-parel' op jonge leeftijd het voetbalveld op zou gaan. Hij begon met voetballen bij DOS Kampen, waarna Van den Belt in 2012 de overstap maakte naar de jeugdopleiding van PEC Zwolle. Hier deed hij het uitstekend, waardoor de talentvolle middenvelder in 2018 een tweejarig contract voorgeschoteld kreeg door de club uit Zwolle.

Debuut

Als contractspeler mocht Van den Belt in het seizoen 2019/2020 meerdere keren op de bank zitten bij PEC Zwolle. Vroeg in het nieuwe seizoen, op 26 september 2020, was de grote dag voor de geboren Zwollenaar dan eindelijk aangebroken. Hij mocht zijn debuut maken in de hoofdmacht van PEC. In de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam viel hij in de 74e minuut in voor Yuta Nakayama. De wedstrijd werd met 4–0 gewonnen.

Basisspeler

In het seizoen 2020/2021 zou Van den Belt uiteindelijk negen keer in actie komen voor de Zwollenaren. Na een knappe dertiende plek, begon PEC Zwolle vol vertrouwen aan het volgende seizoen. In de voorbereiding wist Van den Belt Art Langeler te overtuigen en kreeg hij een basisplaats. Na het ontslag van de hoofdtrainer behield de Zwollenaar zijn basisplaats onder Dick Schreuder. In totaal kwam hij in dertig Eredivisie-duels in actie, waarin hij goed was voor drie goals en één assist. PEC Zwolle degradeerde in het seizoen 2021/2022 wel naar de Keuken Kampioen Divisie.

Sleutelrol

Vorig seizoen maakte Van den Belt een stormachtige ontwikkeling door en had hij een sleutelrol in het team van Schreuder. PEC Zwolle promoveerde uit de KKD en speelde met vlagen geweldig voetbal. En daar had Van den Belt een groot aandeel in. Hij kwam dat seizoen tot dusver al 31 keer in actie voor de Zwollenaren. Hierin scoorde de 'KKD-parel' dertien keer en leverde hij acht assist. De talentvolle middenvelder ontving mede daarom al veel lovende kritieken voor zijn goede spel.

Transfer naar Feyenoord en mogelijk snel vertrek

Van den Belt speelde zich nadrukkelijk in de kijker bij diverse clubs, maar Feyenoord pakte door. Voor een kleine negen ton maakte de middenvelder de overstap naar De Kuip, waar hij in het huidige seizoen weinig aan de bak komt. Een vertrek op huurbasis lijkt ideaal voor beide partijen. Excelsior heeft zich naar verluidt al gemeld in Rotterdam-Zuid. Het eerste bod werd echter geweigerd, maar Feyenoord zou wel openstaan voor een tijdelijk vertrek van Van den Belt. Echter is er nog meer transfernieuws rondom Van den Belt. Volgens 1908 is ook Vitesse geïnteresseerd in de middenvelder. De Arnhemmers willen net als Excelsior een vijf maanden durende huurdeal bespreken. Of er al contact is geweest tussen beide teams is niet bekend. Wel reist Van den Belt gewoon mee met Feyenoord richting Marbella.