Nieuws

Uitslagen EK-kwalificatie: weergaloze Franse treffer, Tadic wint met Servië

Uitslagen EK-kwalificatie: weergaloze Franse treffer, Tadic wint met Servië

27-03-2023 23:55 Laatste update: 23:57

Naast het Nederlands elftal (3-0 zege op Gibraltar) kwamen de nodige andere landen maandag in actie in het kader van de EK-kwalificatiereeks. VoetbalNieuws zet de uitslagen voor je op een rijtje.

In de groep van Oranje kwam Frankrijk in actie tijdens de uitwedstrijd bij Ierland. De Fransen hadden het gedurende het duel moeilijk met de stugge tegenstander, maar hadden genoeg aan een werelddoelpunt van Benjamin Pavard. De rechtsback haalde vernietigend uit. Mike Maignan, de opvolger van Hugo Lloris in het Franse doel, redde de Fransen in de slotfase met een heerlijke snoekduik: 0-1.

Met Dusan Tadic vanaf het eerste fluitsignaal binnen de lijnen wist Servië te winnen op bezoek bij Montenegro. Het was een andere Dusan die beide doelpunten voor zijn rekening nam: Vlahovic velde met twee treffers hoogstpersoonlijk het vonnis over de tegenstander: 0-2. Jesper Karlsson was belangrijk met een rake vrije trap namens Zweden tegen Azerbeidjan (5-0).

Alle uitslagen op een rijtje:
Nederland - Gibraltar 3-0
Ierland - Frankrijk 0-1
Moldavië - Tsjechië 0-0
Polen - Albanië 1-0
Oostenrijk - Estland 2-1
Zweden - Azerbeidzjan 5-0
Hongarije - Bulgarije 3-0
Montenegro - Servië 0-2

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!