Nieuws

'Mogelijk slecht nieuws voor Gravenberch: Tuchel wil meerdere nieuwkomers halen'

'Mogelijk slecht nieuws voor Gravenberch: Tuchel wil meerdere nieuwkomers halen'

27-03-2023 15:04

Er ligt mogelijk nieuws voor Ryan Gravenberch in het verschiet. Zijn club Bayern München stelde afgelopen zaterdag de kersverse trainer Thomas Tuchel aan, maar er ontstaan geluiden dat de Duitser meerdere nieuwe spelers naar de club wil halen. Daardoor kan de positie van de 20-jarige middenvelder op den duur weleens overbezet raken.

Zo melden Italiaanse media namelijk dat Tuchel meerdere oude bekenden van zijn voormalige club Chelsea naar de Allianz Arena wil laten komen. Onder meer Mateo Kovacic en Edouard Mendy zouden op de verlanglijst van de Duitser staan. Ook Federico Chiesa van Juventus is een veelgenoemde naam. Kovacic is echter de grootste dreiging voor Gravenberch. De Kroaat is net als de Oranje-international een middenvelder.

Gravenberch tekende in de zomer van 2022 en contract tot medio 2027 bij Bayern München, dat destijds 18,5 miljoen euro voor hem betaalde aan Ajax. De Zuid-Duitsers ontsloegen afgelopen week bondscoach Julian Nagelsmann wegens tegenvallende prestaties. Onder de 35-jarige oefenmeester kwam hij 15 keer in actie in de Bundesliga, maar veelal als invaller.