Wedstrijdverslag

Engeland door Saka soeverein langs Oekraïne, IJsland verpulvert Liechtenstein

Engeland door Saka soeverein langs Oekraïne, IJsland verpulvert Liechtenstein

26-03-2023 20:20

Engeland heeft zondagavond op overtuigende wijze afgerekend met Oekraïne. The Three Lions wisten met 2-0 af te rekenen en staan daardoor aan kop in Groep C van de EK-kwalificatie.

Het was Engeland dat vanaf het begin van de wedstrijd op de deur klopte. De ploeg van Gareth Southgate werd meerdere keren gevaarlijk via Harry Kane, die afgelopen week de titel van all-time Engels-topscorer op zijn naam kreeg. Het was diezelfde Kane die de score uiteindelijk diep in de eerste helft opende. Drie minuten later was het Bukayo Saka die de wedstrijd op prachtige wijze in het slot schoot. Na de rust speelden de Engelsen op halve kracht en trokken het duel over de streep.

Het is een mooi slot van de interlandweek van Engeland. Eerder werd er al met 2-1 gewonnen van Italië, dat zondagavond nog in actie komt tegen Malta. Oekraïne staat momenteel laatst in groep C, aangezien ze nog maar één wedstrijd speelden.

Overige uitslagen

Kazachstan - Denemarken: 3-2
Slovenië - San Marino: 2-0
Liecntenstein - IJsland: 0-7

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!