Feyenoord-backs verliezen van Spanje en Duitsland, slotfase kost Kroatië de zege

25-03-2023 22:40 Laatste update: 22:40

Spanje heeft de eerste wedstrijd in de EK-kwalificatie gemakkelijk gewonnen van Noorwegen. Kroatië wist in eigen land niet te winnen van Wales. Het oefenduel tussen Duitsland en Peru werd gewonnen door onze buren.

Spanje-Noorwegen 3-0

Terwijl het Noorwegen van Marcus Pedersen het noodgedwongen zonder de geblesseerde Erling Braut Haaland moest stellen, begonnen de Spanjaarden zoals verwacht in de sterkste opstelling. Dat wierp al vroeg zijn vruchten af, want al in de dertiende minuut kwam Spanje op voorsprong via Dani Olmo. De middenvelder annex aanvaller tikte een uitgemeten voorzet van Alejandro Balde handig binnen.

In de tweede helft bleef het nog lang spannend, maar Spanje kwam nooit écht in gevaar. Alvaro Morata kwam niet tot scoren en werd in de 81ste minuut gewisseld voor de debuterende Joselu. Die liet direct van zich horen door tweemaal te scoren in twee minuten. Daardoor kwam de zege van de Spanjaarden niet meer in gevaar. Het werd 3-0 voor het elftal van Luis De la Fuente.

Kroatië-Wales 1-0

Wales zonder de gestopte Gareth Bale hield het 28 minuten vol tegen een Kroatië op volle oorlogssterkte. Toen was het Andrej Kramaric die de ban brak voor de Kroaten, nadat kort ervoor de openingstreffer van Ivan Perisic nog afgekeurd werd. Met zijn doelpunt leek Kramaric al vroeg in de wedstrijd de eindstand te bepalen. Kroatië was namelijk met zes schoten op doel tegenover nul van Wales en 67 procent balbezit heer en meester tegen de Britten. Toch wist Wales in de absolute slotfase langszij te komen door een doelpunt van Broadhead. Het duel eindigde daardoor in 1-1.

Duitsland-Peru 2-0

Duitsland won het oefenduel met het Peru van Feyenoord-back Marcos López gemakkelijk. Niclas Füllkrug mocht weer eens in de punt van de aanval beginnen en betaalde het vertrouwen van Hansi Flick al binnen een half uur terug. In de twaalde minuut zorgde de spits van Werder Bremen met een doelpunt voor de voorsprong en in de 33ste minuut verdubbelde hij de marge. Kai Havertz mocht in de 68ste minuut nog aanleggen voor een penalty, maar de aanvaller van Chelsea FC faalde, waardoor het bij 2-0 bleef.