Reactie

Trauner kon naar andere Nederlandse topclub: 'Geloofde dat het nog beter kon'

Trauner kon naar andere Nederlandse topclub: 'Geloofde dat het nog beter kon'

18-03-2023 21:45 Laatste update: 21:59
1

Gernot Trauner speelt ondertussen anderhalfjaar bij Feyenoord en is niet meer weg te denken uit de formatie van trainer Arne Slot. De Oostenrijkse verdediger werd overgenomen van LASK Linz, maar in gesprek met ELFVoetbal vertelt Trauner dat het niet veel had gescheeld of hij had niet bij Feyenoord, maar een aantal kilometer noordelijker bij AZ gespeeld.

Trauner wekte als speler van LASK indruk bij AZ, dat het in het Europa League-seizoen 2019/2020 in de knock-outfase opnam tegen de Oostenrijkse ploeg. "AZ toonde toen al belangstelling voor me", zo vertelt hij. "We schakelden destijds PSV uit in de groepfase en daarna AZ in de play-offs. Een uitstekend jaar, waarin vaak trefzeker was met kopballen. Ook leverde ik de nodige assists door het verlengen van lange inworpen waaruit werd gescoord. Twee keer tegen AZ, herinner ik me."

Hij kon dus naar AZ, maar geloofde dat hij nog hogerop kon spelen. "Ik zette alles op een rij en besloot dat ik wilde blijven. Ik zegde AZ af. Eerder en ook die zomer kreeg ik meerdere aanbiedingen uit het buitenland, maar het paste nooit honderd procent. Ik vind het belangrijk dat mijn familie me steunt en mijn gezien het in een nieuwe omgeving goed naar de zin heeft."

Volgens de Oostenrijker kwam Feyenoord een jaar later wel op het juiste moment. "Ik informeerde nog bij mijn ploeggenoot James Holland, die bij AZ onder contract heeft gestaan. Die was duidelijk: 'Doen!'"

Trauner neemt het aanstaande zondag met Feyenoord op tegen Ajax. De Rotterdammers reizen als koploper van de Eredivisie af naar de Johan Cruijff Arena, om daar de voorsprong van drie punten zien te behouden of uit te bouwen. Mocht dat gebeuren, dan heeft de ploeg de zestiende landstitel uit de geschiedenis volledig in eigen hand. De wedstrijd begint om 14.30 uur.