Wedstrijdverslag

Sparta verslaat tam Emmen op De Oude Meerdijk en grijpt voorlopige vijfde plaats

Sparta verslaat tam Emmen op De Oude Meerdijk en grijpt voorlopige vijfde plaats

18-03-2023 20:39 Laatste update: 20:41
2

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond de vijfde plaats in de Eredivisie gegrepen. Op bezoek bij FC Emmen werd met 0-2 gewonnen, waardoor de ploeg van Maurice Steijn alweer haar dertiende zege boekte.

En dat is een hard gelag voor Emmen, dat zich hoogstwaarschijnlijk veel meer van de thuiswedstrijd had voorgesteld. De Drenten wonnen vorige week van Excelsior (2-0) en wilden de goede flow doorzetten, maar dat gebeurde dus niet. De eerste kans van de wedstrijd was wel voor hen. Julius Dirksen dook op voor het vijandelijke doel, maar wist niet te scoren.

Er volgde een sterke fase voor de ploeg van Dick Lukkien, maar vlak voor rust was het Sparta dat op voorsprong kwam. Koki Saito dribbelde knap naar binnen en joeg de bal fraai in de rechter onderhoek. Zodoende werd er gerust met een 0-1 tussenstand.

Sparta vloog in de tweede helft uit de startblokken en liet meteen zien dat het op jacht was naar meer treffers. Amper een minuut na de hervatting kreeg Arno Verschueren een enorme kans, maar Emmen-doelman Mickey van der Hart bracht redding.

Emmen deelde vervolgens wat speldenprikjes uit, raakte de lat en was via een kopbal van Ahmed El Messaoudi nog dicht bij de gelijkmaker, maar die viel uiteindelijk niet meer. Sterker nog, in de blessuretijd maakte Sparta er nog eentje bij. Vito van Crooij omspeelde twee Emmenaren en schoot de bal keurig binnen. De vleugelaanvaller was daarmee alweer voor de negentiende keer betrokken bij een Sparta-doelpunt.

Zoals gezegd stijgt Sparta naar de vijfde plaats op de ranglijst, wat als een zeer knappe prestatie mag worden beschouwd. Morgen kunnen zij die weer kwijtraken als FC Twente van AZ weet te winnen. In Zuidoost Drenthe wordt met het zicht op het loodzware programma de degradatiestress als maar groter, al staat de ploeg nog wel nét op een veilige vijftiende plaats.