Wedstrijdverslag

Go Ahead Eagles ruikt directe handhaving na late zege tegen FC Utrecht

Go Ahead Eagles ruikt directe handhaving na late zege tegen FC Utrecht

18-03-2023 18:33

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond in de absolute slotfase een overwinning uit het vuur gesleept tegen FC Utrecht. In een wedstrijd die lang in een gelijkspel leek te eindigen, maakte invaller Willum Willumsson uiteindelijk de winnende. Daarmee komt handhaving steeds dichter bij voor de ploeg van René Hake.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers die vier jaar geleden omkwamen bij de tramaanslag in Utrecht. Het voetbal wat daarna op de mat werd gelegd, ging in de eerste helft bij vlagen op en neer. Beide ploegen kregen een aantal mogelijkheden.

De eerste echte grote kans werd vlak voor het einde van de eerste helft benut door niemand minder dan Douvikas. De Griekse Utrecht-aanvaller maakte zijn dertiende treffer van het Eredivisie-seizoen en gaat zodoende alleen aan kop in het topscorersklassement. Wie dacht dat Utrecht met een voorsprong de kleedkamer in ging, kwam bedrogen uit. Olivier Edvardsen schoot in de blessuretijd nog de gelijkmaker binnen, nadat men bij Go Ahead Eagles eerder al aan een penalty had gedacht.

Isaac Lidberg nam namelijk het Utrechtse doel onder vuur, maar doordat Ramon Hendriks al vallend met zijn hand de bal keerde, kwam het niet tot een doelpunt. Na lang overleg met de VAR besloot arbiter Bos opmerkelijk genoeg om uiteindelijk geen strafschop toe te kennen.

Zo spectaculair als het einde van de eerste helft was, zo saai was het begin van de tweede en eigenlijk ook het restant van de wedstrijd. Go Ahead viel een beetje aan, maar kwam pas in de slotfase uit haar schulp. In de blessuretijd maakte invaller Willumsson de winnende treffer voor de bezoekers. De IJslander zag hoe de bal plots voor zijn voeten belandde na een voorzet vanaf links en joeg de bal achter doelman Vasilios Barkas.

Zodoende zijn er uiteraard blije gezichten bij de Deventenaren, want met een gat van negen punten ten opzichte van de degradatiezone komt handhaving steeds dichter bij. Utrecht blijft op de zevende plaats staan en kan zich ogenschijnlijk nu al gaan focussen op de play-offs om een ticket voor de Conference League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!