Nieuws

Ziedende Van Seumeren stapt Utrecht-kleedkamer binnen: 'Begrijpen de onvrede'

Ziedende Van Seumeren stapt Utrecht-kleedkamer binnen: 'Begrijpen de onvrede'

18-03-2023 20:12

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren is na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles (1-2) woedend de kleedkamer ingestapt. De grootaandeelhouder gaf de spelers er flink van langs en daar heeft trainer Michael Silberbauer begrip voor.

Het loopt het gehele seizoen al niet zo lekker bij FC Utrecht. Henk Fraser, die tot de winter nog de trainer was, werd ontslagen wegens een handgemeen met Amin Younes. Eind februari werd de ploeg door de amateurs van Spakenburg uitgeschakeld in de kwartfinales van de KNVB beker. De nederlaag tegen Go Ahead, wat het derde puntverlies op rij was, bleek de spreekwoordelijke druppel voor Van Seumeren. De ploeg staat op de zevende plaats in de Eredivisie en lijkt zich nu al te mogen focussen op de play-offs voor Europees voetbal.

"Hij is teleurgesteld. Hij wil winnen. De eigenaar is ontevreden en dat begrijpen we", aldus Silberbauer voor de camera's van ESPN. "Dat zijn we allemaal. We verwachten ook meer van onszelf." Ondanks dat de meeste trainers zich daar vaak niet zo prettig bij voelen, heeft de Deen er geen moeite mee. "Hij is de eigenaar en het is nu heel emotioneel. Wij zijn niet blij met waar we nu staan. We moeten een weg vinden om hier uit te komen. We zitten in een neerwaartse spiraal en moeten het omdraaien."

Even later werd ook bekend dat de vrije zondag is ingetrokken. De selectie worden gewoon op Sportpark Zoudenbalch verwacht.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!