Nieuws

Xavi gelooft niet in corruptieschandaal: 'Anders ga ik naar huis'

Xavi gelooft niet in corruptieschandaal: 'Anders ga ik naar huis'

18-03-2023 15:18

FC Barcelona-trainer Xavi heeft zich kort uitgelaten over het corruptieschandaal waar Barça nu in verwikkeld zit. De voormalig voetballer kan zich niet voorstellen dat de Blaugranas destijds hulp nodig zouden hebben van de arbitrage.

Xavi schoof zaterdag aan voor het persmoment, daags voor El Clásico. Barcelona domineert dit seizoen de Primera División en deed dit enkele jaren geleden ook, al zou daar wel de nodige hulp voor zijn ingeschakeld. De oud-middenvelder betwijfelt dat. "Mensen mogen denken wat ze willen. Mij houdt het niet bezig. Ik weet dat ik legaal heb gewonnen. Als er op een dag achterkom, dat ik heb gewonnen dankzij de scheidsrechters, ga ik naar huis. Maar dat gevoel heb ik nooit gehad."

Verder wil de trainer niet te lang stilstaan bij de aantijgingen. "Ik focus me op het voetbal en het winnen van La Liga, het grote doel van dit seizoen. We hebben het er met de spelers ook niet over gehad, daar blijven we van weg. We laten ons hierdoor niet uit balans brengen, dat gaat ze niet lukken. We willen morgen winnen, dat zou een belangrijke stap zijn richting de titel."