Nieuws

Branthwaite geniet bij PSV en houdt zich niet bezig met transfer: 'Het was wennen'

Branthwaite geniet bij PSV en houdt zich niet bezig met transfer: 'Het was wennen'

18-03-2023 14:03 Laatste update: 14:08

Jarred Branthwaite heeft het in Eindhoven naar zijn zin onder trainer Ruud van Nistelrooij. De Engelsman geeft aan dat hij enige tijd heeft moeten wennen aan Nederland en momentele niet bezig is met alle transferperikelen.

Branthwaite begon het seizoen als bankzitter bij PSV. Naarmate het seizoen vorderde greep hij zijn kans in de basis en is hij uitgegroeid tot onbetwiste basisspeler. "Ik heb het erg naar mijn zin momenteel", begint Branthwaite in gesprek met de Daily Mirror. "Vanzelfsprekend was het in het begin lastig om te wennen aan een nieuwe cultuur en taal. Je in een nieuw team inpassen is altijd lastig, zelfs in Engeland, maar daar spreek je tenminste nog de taal. Dat was dus het lastigste, maar ik geniet nu erg van mijn tijd hier." Branthwaite geeft aan dat hij tijdens zijn tijd bij Everton het gevoel had toe te zijn aan iets anders. De Engelsman is daarom ook gelukkig dat Marcel Brands hem naar Eindhoven haalde.

Onder trainer Van Nisterlooij leert Branthwaite naar eigen zeggen veel. "Ik leer veel van hem aangezien hij ook een spits was. Natuurlijk speelde hij tegen de verdedigers, maar daardoor leert hij me andere dingen." De Engelse verdediger, die is opgeroepen voor het jong elftal van de nationale ploeg, geeft aan dat het seizoen bij PSV vol zit met pieken en dalen. "We vechten nog voor de landstitel en de beker dus het is een goed seizoen. We hebben echter wat obstakels moeten overwinnen, maar we moeten positief blijven. De manager heeft ons alles gegeven wat we nodig hebben dus het is aan ons om het uit te voeren."

Onlangs kwam naar buiten dat de Engelse verdediger in de belangstelling staat van Liverpool en Manchester United. Zelf houdt hij zijn hoofd nog koel. "Voor mij is het belangrijkste dat ik wedstrijden speel. Aan het begin van het seizoen speelde ik niet veel, maar ik ben nu vol gefocust op het spelen van wedstrijden en zo goed mogelijk presteren."