Nieuws

Aboutaleb ziet uitfans bij Klassieker niet zitten: 'Kom maar met een idee'

Aboutaleb ziet uitfans bij Klassieker niet zitten: 'Kom maar met een idee'

18-03-2023 12:46 Laatste update: 14:07

Ahmed Aboutaleb staat open voor een gesprek rondom uitsupporters tijdens de Klassieker. De burgemeester van Rotterdam denkt echter wel dat dat, mede door het sentiment, een lastiger verhaal gaat worden.

Al jaar en dag gaan er geen uitsupporters mee naar de klassieker in zowel Rotterdam als Amsterdam. Supportersgroepen van beide ploegen hopen al jaren op toegang in het uitvak, maar volgens Aboutaleb vinden beide ploegen de huidige gang van zaken wel prima. "Laat ze maar met een idee komen", vertelt Aboutaleb in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik wil daar best over praten. Maar willen de clubs het wel? Waarom hebben ze nog nooit de moeite genomen om met een plan te komen als ze het zo belangrijk vinden? Soms bekruipt mij het gevoel dat Ajax en Feyenoord het wel goed vinden zo."

Aboutaleb geeft aan dat het organiseren van een dergelijke opdracht een heus karwij is en dat het bijna onmogelijk is om alles in goede banen te leiden. "Ik zou de hele omgeving van het stadion met containers moeten omhekken, drie hoog. Een soort fort. Je hebt het over een regeling vergelijkbaar met Oud en Nieuw, je moet duizend agenten inzetten, en dan nog heb je geen enkele garantie dat het goed gaat. Onze politie zegt: No way. En ik steun onze politie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!