'Hij deed er alles aan, maar door blessures niet geworden wat men had verwacht'

'Hij deed er alles aan, maar door blessures niet geworden wat men had verwacht'

18 maart om 12:16

Viktor Fischer kende een stormachtig begin bij Ajax, maar kon zijn grote belofte nooit vervullen. Voormalig zaakwaarnemer en oud-Ajacied Søren Lerby baalt dat zijn pupil het, mede door blessures, nooit helemaal waar heeft kunnen maken.

Fischer kwam in zijn eerste seizoen voor Ajax tot 23 duels. Met tien doelpunten en vijf assists leek de wereld aan zijn voeten te liggen, maar door meerdere blessures bleef zijn grote doorbraak uit. "Viktor viel in de jeugd al enorm op en stond al snel op alle lijstjes van de grote clubs. Hij deed er alles aan, maar door blessures is hij niet geworden wat men van hem had verwacht", vertelt Lerby in gesprek met de NOS. In zijn tweede seizoen in Amsterdam moest Fischer onder het mes, maar zijn herstel verliep niet volgens plan. "Daar heeft hij moeten inleveren op het gebied van wendbaarheid en snelheid."

Volgens Lerby deed Fischer er alles aan om de top te bereiken en het beste in zichzelf naar boven te halen. "Hij was wellicht ook te kritisch op zichzelf. Hij wou, zou en moest. Dan verkramp je soms als voetballer juist. Viktor probeerde voor alles een oplossing te vinden, maar die is er niet altijd in topsport. Het is geen wiskunde. Dat gaf frustratie."