Nieuws

Ten Hag over steunpilaar en het gemis van Casemiro: 'Hij boekt veel vooruitgang'

Ten Hag over steunpilaar en het gemis van Casemiro: 'Hij boekt veel vooruitgang'

18-03-2023 09:43

Erik ten Hag is onder de indruk van Marcus Rashford. De aanvaller laat wekelijks zien wat hij in zijn mars heeft en stelt daarmee zijn manager tot grote tevredenheid. De Nederlander geeft tevens aan de zijn ploeg het gemis van Casemiro zo goed mogelijk zal moeten opvangen. 

Rashford begon het seizoen wisselvallig, maar na het WK is bijna ieder schot van de Engelsman raak. Ten Hag geeft in aanloop naar het duel met Fulham in de FA Cup op een persconferentie aan dat hij onder de indruk is van de aanvaller. "Hij heeft zich goed ontwikkeld gedurende het seizoen. Hij was niet in de beste vorm toen we begonnen, maar de manier van spelen geeft hem een basis waarin hij zijn talent kan laten zien. Zijn attitude en mentaliteit zorgen voor een hoop vooruitgang en zorgen er voor dat zowel hij als het team plezier hebben aan zijn doelpunten." Op de vraag of de contractverlening van Rashford dichterbij is, geeft Ten Hag aan dat als er nieuws is men het snel zal horen.

Naast Rashford geldt Casemiro ook als één van de steunpilaren van het elftal. De middenvelder is echter voor meerdere weken geschorst na een rode kaart afgelopen week tegen Southampton. Ten Hag geeft aan dat zijn ploeg wel vaker goed gespeeld heeft zonder de Braziliaan. "Tegen Arsenal, Leeds en ook aan het begin van het seizoen deden we het goed zonder Casemiro. Maar ik heb hem er liever bij want hij is heel belangrijk voor ons."