Nieuws

Promes-zaak heropend: advocaat zet vraagtekens bij vormen van afluistering

Promes-zaak heropend: advocaat zet vraagtekens bij vormen van afluistering

17-03-2023 15:53

De zaak over de steekpartij waarbij Quincy Promes betrokken was, wordt heropend. De verdediging wil namelijk weten waarom de oud-Ajacied werd afgeluisterd door de politie. In die betreffende telefoongesprekken kwam de steekpartij destijds aan het licht.

Zo betwijfelt de advocaat van Promes of de afgetapte gesprekken wel gebruikt mogen worden voor een andere zaak. Men zet vraagtekens bij het mogelijk onrechtmatig verkrijgen van informatie. In de telefoongesprekken bevestigt de aanvaller van Spartak Moskou zijn neef te hebben gestoken en dat hij hem in eerste instantie hem in zijn nek wilde raken.

Omdat Promes ook verdachte is in een drugszaak, moeten die delen van het onderzoek eveneens aan dit dossier worden toegevoegd. Het OM heeft daar echter geen trek in, omdat het onderzoek in de andere zaak zodoende kan worden belemmerd. Daarom gaat het in beraad. Mocht justitie de delen van beide dossiers weigeren, dan is het nog maar de vraag hoe de zaak rondom de steekpartij verdergaat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!