Nieuws

'Rechtbank gaat onderzoek in Promes-zaak heropenen: uitspraak wordt uitgesteld'

'Rechtbank gaat onderzoek in Promes-zaak heropenen: uitspraak wordt uitgesteld'

15 maart - 12:14 Laatste update: 12:20

De rechtbank Amsterdam heropent het onderzoek in de strafzaak tegen voetballer Quincy Promes, meldt De Telegraaf. De rechtbank heeft besloten om vrijdag nog geen uitspraak te doen. Tijdens de zitting zal de rechtbank een verdere toelichting geven.

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar cel geëist tegen Promes wegens zware mishandeling. De 31-jarige voetballer zou in de nacht van 24 op 25 juli 2020 op een feest in Abcoude zijn neef in zijn knie hebben gestoken. In eerste instantie werd Promes verdacht van poging tot moord of poging tot doodslag, maar het OM stelde die verdenking op 3 maart bij. De Oranje-international woonde deze zitting niet bij.

Aanvankelijk zou de rechtbank vrijdag een uitspraak doen, maar de plannen zijn gewijzigd. De rechtbank vindt het van belang dat het onderzoek heropend wordt. Tijdens de zitting van vrijdag wordt er meer duidelijk over het vervolg. Tot die tijd zal Promes af moeten wachten of hij schuldig wordt bevonden en welke straf hij mogelijk opgelegd krijgt. De speler van Spartak Moskou wordt ook nog verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!