Breaking news

Feyenoord weet lot: AS Roma de tegenstander in kwartfinale van Europa League

Feyenoord weet lot: AS Roma de tegenstander in kwartfinale van Europa League

17-03-2023 13:12 Laatste update: 13:20
5

Feyenoord weet wat het te wachten staat in de kwartfinales van de Europa League. De Rotterdammers nemen het op in een mooi affiche tegen AS Roma.

Nadat Feyenoord eerste werd in de groepsfase met SS Lazio, FC Midtjylland en SK Sturm Graz wist het in de achtste finales van de Europa League overtuigend af te rekenen met Shakhtar Donetsk. De Rotterdammers speelden nog met 1-1 gelijk in Polen, maar wisten donderdagavond met 7-1 te winnen in De Kuip. Nu staat er een herhaling van de afgelopen Conference League-finale tegen AS Roma voor de boeg.

AS Roma werd tweede in de groep met Ludogorets, Real Betis en HJK Helsinki. De Romeinen moesten daarom de tussenronde spelen, waarin werd afgerekend met Red Bull Salzburg. In de achtste finales waren de Italianen wederom te sterk, maar dit keer voor Real Sociedad.

Niet de kwartinales zijn geloot, maar ook het pad richting de finale. Mocht Feyenoord het flikken om Roma in het tweeluik te verslaan, dan is de vervolg tegenstander ook al bekend. De Rotterdammers spelen tegen de winnaar van Bayer Leverkusen tegen Union Saint-Gilles.

Ook de speeldata van de kwartfinales zijn al bekend. Feyenoord neemt het op 13 april eerst in de eigen Kuip op tegen Roma, waarna de return op 20 april wordt gespeeld in de Italiaanse hoofdstad.

De overige duels
Juventus - Sporting Portugal
Manchester United - Sevilla
Feyenoord - AS Roma
Bayer Leverkusen - Union Saint-Gilloise

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!