Live

Lees hier de persconferentie van Slot en Kökçü over de Klassieker terug

Lees hier de persconferentie van Slot en Kökçü over de Klassieker terug

17-03-2023 14:57 Laatste update: 14:57

Arne Slot en Orkun Kökçü blikken vanaf 13.45 uur voornamelijk vooruit op De Klassieker, maar bespreken ook de Europa League-loting en het Rotterdamse gehalte in de bekendgemaakte Oranje-selectie. VoetbalNieuws doet via dit liveblog verslag van alles wat de Feyenoord-trainer en aanvoerder zeggen.

Feyenoord schreef donderdagavond geschiedenis door Shakhtar Donetsk met 7-1 in de Europa League te verslaan, wat een flinkt boost zal hebben gegeven richting de Klassieker van zondag. De Rotterdammers stootte daarom door naar de kwartfinales van het toernooi. Vrijdagmiddag werd de tegenstander bekendgemaakt, wat een oude bekende is van de Stadionclub. AS Roma - de tegenstander in de Conference League van afgelopen seizoen - zal moeten worden verslagen om de halve finales te bereiken. 

Ook werd vrijdagmiddag bekend dat Ronald Koeman twee Feyenoorders in zijn eerste Oranje-selectie heeft opgenomen. Het gaat om Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer, die beiden debuteren. Quilindschy Hartman - de derde Rotterdammer die in de voorselectie was opgenomen - heeft de schifiting niet gehaald. 

Al met al is er genoeg om te bespreken, en dat met één van de belangrijkste wedstrijden van het Eredivisie-seizoen voor de boeg: de Klassieker. Zaterdag werken zowel Feyenoord als Ajax hun laatste training af. Zondag om 14.30 uur is het moment van de waarheid: er wordt op dat tijdstip in de Johan Cruijff ArenA afgetrapt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!