Nieuws

Van Dijk ziet 'difference makers' bij Real Madrid: 'Zij blijven altijd kalm'

Van Dijk ziet 'difference makers' bij Real Madrid: 'Zij blijven altijd kalm'

15-03-2023 23:42 Laatste update: 16-03-2023 06:36
1

Virgil van Dijk is realistisch na de uitschakeling van Liverpool in de Champions League door Real Madrid. De Oranje-captain zag dat zijn elftal geen vuist kon maken en prees 'differencemakers' Luka Modric en Karim Benzema.

Liverpool kreeg de lastige taak om een 2-5 achterstand weg te spoelen, de score waarmee het heenduel op Anfield was geëindigd. "Ik denk dat de eerste helft vrij gelijk opging", begint Van Dijk voor de camera’s in de uitzending van RTL. "Het is moeilijk om het om te draaien. Je wil niet achterom kijken, maar vooruit om te winnen. Het is lastig, want ik heb nog nooit van Real Madrid gewonnen sinds ik hier speel."

"Het was lastig, want ik denk dat de schade al in Liverpool was gemaakt", vervolgt de verdediger, die enkele spelers van Real Madrid uitlicht. "Je speelt tegen een team dat nooit gestrest raakt. Zij blijven altijd kalm, kijk maar naar difference makers Luka Modric en Benzema. Als we in de eerste helft hadden gescoord was er een betere wedstrijd geweest, maar in de tweede helft kwamen we gewoon tekort", besluit Van Dijk.

Liverpool krijgt nu enige tijd om wat uit te puffen. The Reds spelen pas op 1 april weer tegen Manchester City.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!