Transfernieuws

Flekken nog niet af van succescoach: Streich verlengt na twaalf jaar nogmaals

Flekken nog niet af van succescoach: Streich verlengt na twaalf jaar nogmaals

14-03-2023 16:43

Trainers hebben normaliter geen lange houdbaarheidsdatum bij clubs, maar SC Freiburg houdt zich niet aan die vuistregel. Christian Streich stond sinds 2011 al 430 keer aan het roer bij de Duitse stuntploeg en plakt daar in ieder geval nog een jaar aan vast.

Ter vergelijking: Kylian Mbappé was nét dertien jaar oud geworden toen Streich bij Freiburg begon. De 57-jarige Duitser is een van de langszittende nog actieve trainers bij een club en daar komt voorlopig geen einde aan. Het werd dinsdag, twee dagen voor de clash met Juventus, duidelijk dat de trainer nog langere tijd blijft zitten.

Freiburg wil niet verklappen hoe lang Streich heeft bijgetekend. De club heeft de laatste jaren grote stappen gezet. Zo werd de ploeg in het seizoen 2014-2015 nog voorlaatste in de Bundesliga. Inmiddels is de club op een gedeelde derde plek te vinden in Duitsland. Freiburg leeft ook altijd nog in de Europa League en moet een 1-0 achterstand zien weg te poetsen tegen Juventus.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!