Nieuws

Freiburg steunt Flekken na verrassend nieuws: 'Hij had gedacht erbij te zijn'

Freiburg steunt Flekken na verrassend nieuws: 'Hij had gedacht erbij te zijn'

14-11-2022 11:17
1

Bij SC Freiburg is men verbaasd over het feit dat Mark Flekken niet is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De Duitse club steekt de Nederlandse doelman een hart onder de riem na het negatieve nieuws. 

Trainer Christian Streich had niet verwacht dat Flekken na zijn sterke periode in Duitsland nog buiten de boot zou vallen. "Hij is een zeer, zeer goede Bundesliga-keeper. Maar er zijn mensen in Nederland die het bepalen, dat moet je accepteren. Voor Mark is het zeker een zeer grote teleurstelling. Ik geloof dat hij ervan uitging dat hij erbij zou zitten. Ik heb met hem te doen."

Flekken was enkele jaren geleden nog onbekend voor menig Nederlander, maar inmiddels heeft de sluitpost zich behoorlijk omhooggewerkt. Freiburg staat tweede in de Bundesliga en mag spreken van een zeer geslaagde eerste seizoenshelft. Bondscoach Louis van Gaal koos uiteindelijk voor Justin Bijlow, Remko Pasveer en Andries Noppert. Het Nederlands elftal trapt volgende week maandag af tegen Senegal op het WK.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie