Wedstrijdverslag

Barcelona houdt het hoofd koel tegen Bilbao en zet grote stap richting landstitel

Barcelona houdt het hoofd koel tegen Bilbao en zet grote stap richting landstitel

12-03-2023 23:08

FC Barcelona heeft zondagavond wederom een grote stap gezet richting de Spaanse landstitel. De Catalanen kenden veel moeite met Athletic Bilbao, maar trokken uiteindelijk met een minieme marge aan het langste eind: 0-1.

Frenkie de Jong begon zoals inmiddels gewoonlijk in de basis. De Oranje-international zag hoe Raphinha in de blessuretijd van de eerste helft de openingstreffer maakte. De Braziliaanse aanvaller ontving een harde pass van Sergio Busquets op de rand van het strafschopgebied en schoot vervolgens snoeihard raak.

In slotfase maakte Iñaki Williams de gelijkmaker voor Athletic, maar dat ging wegens buitenspel niet door. De VAR had daar lang voor nodig, maar uiteindelijk kwam het tot de beslissing dat de clublegende nét over het lijntje stond.

Dankzij de zege heeft Barcelona het gat met directe achtervolger Real Madrid weer vergroot tot negen punten. Komende zondag staat El Clásico op het programma. Voor Real een laatste strohalm, maar voor Barcelona de ultieme kans om de titelstrijd al vroegtijdig te beslissen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!