Nieuws

Van der Sar: 'Tijd om zijn vleugels uit te slaan en op eigen benen te staan'

Van der Sar: 'Tijd om zijn vleugels uit te slaan en op eigen benen te staan'

11-03-2023 11:35

Edwin van der Sar begrijpt de beslissing van Michael Reiziger om te vertrekken bij Ajax. De assistent trainer van de Amsterdammers stopt na dit seizoen en hoopt als hoofdtrainer aan de slag te gaan.

Reiziger gaf eerder deze week aan te balen van het feit dat hij niet de opvolger werd van Alfred Schreuder bij Ajax. De huidig assistent van het eerste besloot dat hij na het huidige seizoen de deur bij Ajax voorlopig achter zich sluit. Van der Sar heeft begrip voor zijn beslissing en hoopt op het beste voor zijn voormalig-ploeggenoot. "Michael heeft veel goede dingen gedaan bij Ajax en bij Jong Ajax mooie spelers mogen coachen", vertelt de algemeen directeur in De Volkskrant. "Daarna heeft hij een goede periode beleefd als assistent van Erik ten Hag. De tijd is aangebroken om zijn vleugels uit te slaan en op eigen benen te staan."

Ook Alex Pastoor hoopt het beste voor zijn voormalige collega en spreekt zijn vertrouwen uit in de ambitie van Reiziger. "Michael kan zeker hoofdtrainer zijn. Hij is aimabel, maar kan ook hard en zakelijk zijn. Zonder poespas. Hij heeft elke stap in zijn loopbaan weloverwogen genomen. En nooit schepte hij op over zijn verleden als voetballer. Hij gebruikte voorbeelden uit zijn carrière alleen om zaken te duiden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!