Transfernieuws

Almere City stunt en haalt voormalig Premier League-aanvaller naar Flevoland

Almere City stunt en haalt voormalig Premier League-aanvaller naar Flevoland

08-03-2023 16:52

Almere City heeft de verrassende komst van Rajiv van La Parra naar Flevoland wereldkundig gemaakt. De 31-jarige aanvaller heeft een contract voor de rest van het seizoen getekend met een optie voor nog een jaar bij de Keuken Kampioen Divisie-ploeg.

De buitenspeler speelde meer dan driehonderd duels op het hoogste niveau, waaronder 38 wedstrijden in de Premier League bij Huddersfield Town. In 2019 vertrok Van La Parra uit Engeland en belandde hij na avonturen bij Servische Rode Ster Belgrado, het Spaanse Logroñés (Segunda División), het Duitse Würzburger Kickers in de Tweede Bundesliga en in Griekenland bij Apollon Smyrnis. Sinds februari 2022 werd zijn contract daar ontbonden en sindsdien was Van La Parra clubloos.

"Het begint allemaal bij ambitie en de drive om elke dag weer het beste uit jezelf te halen", begint de uit de Feyenoord-jeugd afkomstige buitenspeler op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Het verhaal van de club past daarom heel goed bij mijn verhaal. Ik zocht een club om weer aan voetballen toe te komen en de klik bij Almere City FC was er meteen. Als je ziet wat er hier allemaal gebeurt om als club elke dag beter te worden, dan kun je daar alleen maar ontzag voor hebben."

In Nederland speelde Van La Parra eerder voor sc Heerenveen tussen 2011 en 2014. Door het Franse Caen werd hij in 2008 weggeplukt uit de Feyenoord-jeugd, maar een echte doorbraak in de Ligue 1 zat er nooit in.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!