Nieuws

PSV heeft eerste straf binnen, UEFA-besluit over veldbestormer nog altijd onbekend

PSV heeft eerste straf binnen, UEFA-besluit over veldbestormer nog altijd onbekend

06-03-2023 19:50

PSV heeft een boete van ruim 10.000 euro ontvangen vanwege het afsteken van vuurwerk in het stadion. Dit gebeurde begin januari in het duel met Sparta Rotterdam, dat in 0-0 eindigde. 

PSV krijgt naast de boete ook een waarschuwing: wanneer er weer zoiets voorkomt binnen twee jaar, moeten de Eindhovenaren een wedstrijd zonder publiek spelen. Bovendien moeten de Eindhovenaren een plan opstellen om een dergelijke actie in de toekomst te voorkomen. 

De club zal met meer vrees naar een andere straf uitkijken: in het duel met Sevilla ging het mis in Eindhoven en bestormde een 20-jarige man het veld. De supporter ging op de vuist met de keeper van Sevilla, maar werd snel naar de grond gewerkt. De verwachting is dat PSV een flinke boete krijgt voor het voorval.

De supportersvereniging van PSV heeft de desbestreffende doelman, Marko Dmitrovic, al een bloemetje gestuurd met een verontschuldiging. Dat kon de sluitpost waarderen, maar het zal niet de mogelijke straf verminderen die boven het hoofd van de club hangt.