Nieuws

Verbruggen 'superblij en trots': 'Als kleine jongen droom je van Oranje'

Verbruggen 'superblij en trots': 'Als kleine jongen droom je van Oranje'

06-03-2023 11:36 Laatste update: 11:53

Bart Verbruggen is misschien wel een van de meest verrassende namen bij de voorselectie van het Nederlands elftal. De doelman van Anderlecht was niet verbaasd, maar erkent wel dat hij het nog niet verwacht had.

"Ik ben niet echt verbaasd dat ik erbij zit, maar wel dat het zo snel gaat", aldus Verbruggen tegenover de NOS. "Als je bij Anderlecht goed speelt, weet je dat je vroeg of laat in aanmerking komt. Maar alsnog is het wel eerder van verwacht."

De doelman zat aan zijn computerscherm gekluisterd vrijdagmiddag, toen de voorselectie bekendgemaakt zou worden. "Je wist dat er een aantal blessures waren, dus ik zou liegen als ik zeg dat ik rond 13.00 uur, toen de selectie bekend gemaakt zou worden, niet vaak de internetpagina refreshte."

"Toen zag ik mijn naam ertussen staan, dat maakte me superblij en trots", vervolgt Verbruggen. "Als kleine jongen droom je van het Nederlands elftal, dus dit is een goede stap in die richting. Ik ga mijn uiterste best doen om ze te overtuigen daar in Zeist."

De sluitpost heeft nog geen contact  gehad met de technische staf van de KNVB. "Ik heb bondscoach Ronald Koeman nog niet gesproken. Het is ook mijn eerste keer natuurlijk, geen idee hoe het werkt."