Effectief Fortuna bezorgt Utrecht tweede grote klap in paar dagen tijd

03-03-2023 21:56

FC Utrecht heeft zich na de blamage tegen Spakenburg niet kunnen herpakken tegen Fortuna Sittard. De Domstedelingen gaven een voorsprong weg tegen een pover, maar zeer effectief Fortuna.

FC Utrecht stond midweeks nog in de beker tegenover Spakenburg en werd met 1-4 vernederd. De Domstedelingen betraden vrijdag onder een luid fluitconcert het veld, waarmee de thuissupporters aangaven de blamage in de beker nog niet te zijn vergeten. Utrecht begon sterker aan het duel dan Fortuna, maar beide ploegen wisten het publiek op zijn zachtst gezegd niet te vermaken in de eerste helft.

In het tweede bedrijf kwam Utrecht wél op voorsprong. Vangelis Pavlidis zette de ploeg op 1-0, vlak nadat Othman Boussaid nog een kans van jewelste miste. Enkele minuten later maakte Leroy Duarte hands in het strafschopgebied, maar het appel werd weggewuifd. Vervolgens was het Fortuna dat toesloeg. Kristijan Bistrovic maakte de eerste grote kans van de ploeg af waarmee de 1-1 een feit was.

Burak Yilmaz schoot na de gelijkmaker nog bijna de 1-2 tegen de touwen, maar zijn snelle inzet ging rakelings over. In de slotfase ging het alsnog mis voor Utrecht: Tijjani Noslin schoot de tweede treffer van Fortuna binnen. Utrecht had de betere kansen gedurende de wedstrijd, maar Fortuna ging beter met de mogelijkheden om.

Voor Utrecht is het de tweede klap in een paar dagen tijd. De club moet hopen dat Sparta dit weekend niet wint, anders nemen de Rotterdammers plek zes over. Fortuna haalt het maximale uit de wedstrijd en komt op één punt van nummer tien sc Heerenveen.