Nieuws

Geloof in titel PSV niet verdwenen: 'Het materiaal is blijkbaar toch goed genoeg'

Geloof in titel PSV niet verdwenen: 'Het materiaal is blijkbaar toch goed genoeg'

01-03-2023 13:26

Aad de Mos sluit niet uit dat PSV er alsnog met het kampioenschap vandoor gaat dit seizoen. De oud-trainer van de Eindhovenaren bespreekt ook de winteraanwinsten Thorgan Hazard en Fábio Silva.

PSV maakt volgens De Mos zeker nog kans op de titel. "Ajax komt hier nog en het is ook nog Ajax-Feyenoord", aldus de oud-trainer in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Er zijn altijd mogelijkheden. Maar je mag niet twee punten laten liggen als tegen FC Utrecht. Er zijn ook fases dat zo'n wedstrijd nog de verkeerde kant op kan lopen. Zoals ook tegen FC Twente, rondom die gelijkmaker."

De opstelling van PSV lijkt elke week weer een verrassing bij Ruud van Nistelrooy. "Nu kom je op wat ik drie weken geleden ook al gezegd heb", vervolgt De Mos. "Hazard is middelmaat, maar Silva is een goede speler en complementair aan De Jong. Dat gaat zich nu ook een beetje uittekenen. Het lijkt een beetje op een 4-4-2, maar dat vullen de spelers zelf in het veld wel in."

"Het is ideaal dat je 'Guti' (Erick Gutierrez) kunt inzetten bij een voorsprong", gaat De Mos verder. "Dan haal je er een aanvallende middenvelder af en gooi je de tent dicht. Ook kun je een spits er afhalen, als je Veerman wil laten staan. Het materiaal is blijkbaar toch goed genoeg om mee te doen om de titel."

In de winter sloeg PSV nog een bod van vijftien miljoen euro af van Paris Saint-Germain op Johan Bakayoko. De Mos denkt dat de aanvaller nog veel meer geld op gaat leveren. "Hij heeft gewoon heel veel talent, Maar dat zag ik in de jeugd al. Die jongen moet gewoon de tijd krijgen. Hij gaat PSV meer dan 15 miljoen opleveren."