Nieuws

Wijnaldum speelt negentig minuten bij Roma na basisplaats: 'Gini deed het goed'

Wijnaldum speelt negentig minuten bij Roma na basisplaats: 'Gini deed het goed'

01-03-2023 10:19

Georginio Wijnaldum maakte dinsdagavond zijn basisrentree bij AS Roma. Ondanks dat de Romeinen de wedstrijd met 2-1 van Cremonese verloren, was José Mourinho na afloop van het duel vol lof over de Nederlander.

Wijnaldum is op de goede weg terug na zijn scheenbeenbreuk. De Oranje-international maakte hier en daar sporadisch al wat minuten voor Roma, maar deed dat dinsdagavond sinds lange tijd weer voor het eerst in de basiself. Over het collectief was Mourinho niet te spreken, maar op individueel gebied pikte hij Wijnaldum eruit.

"Gini deed het erg goed naar mijn mening. Hij speelde een positieve wedstrijd, zelfs toen het voetbal van ons slordig was", begint Mourinho tegenover Italiaanse media. Wijnaldum maakte zelfs de negentig minuten vol. "In de tweede helft deed er zich een situatie voor waarin ik niet veel hoefde door te voeren, wat er voor zorgde dat hij negentig minuten speelde. Dat is goed voor hem", besluit de Portugees.

De verliespartij tegen tot voor dinsdagavond nog Serie A-hekkensluiter Cremonese komt hard aan voor Roma. De club uit de Italiaanse hoofdstad stond voor dinsdagavond nog in de top vier van de competitie, maar is nu afgezakt naar nummer vijf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!