Van Wonderen over 'mooie uitdaging' tegen Feyenoord: 'Verwacht geen cadeautjes'

Van Wonderen over 'mooie uitdaging' tegen Feyenoord: 'Verwacht geen cadeautjes'

28 februari om 17:30
Laatste update: 28 februari om 19:57

Kees van Wonderen kijkt uit naar het bekerduel met Feyenoord. De hoofdtrainer van sc Heerenveen verwacht woensdag geen gemakkelijke avond tegen de koploper van de Eredivisie en spreekt van een 'mooie uitdaging'.

Feyenoord heeft een druk speelschema voor de boeg, maar Van Wonderen verwacht niet dat de Rotterdammers de beker bewust zullen laten lopen. "Volgens mij wil je bij een topclub zo lang mogelijk op alle fronten meedoen. Ik verwacht geen cadeautjes. Ook Feyenoord wil natuurlijk naar die bekerfinale, dus het wordt volle weerstand. Het gaat een pittige wedstrijd worden", zegt de oefenmeester op de clubsite van Heerenveen.

Van Wonderen is van mening dat zijn ploeg een goede dag moet hebben op Feyenoord uit het bekertoernooi te kunnen knikkeren. "Wat we nodig hebben is energie. Je maakt een kans als alles klopt", zegt hij.

Heerenveen verloor zaterdag op bezoek bij RKC Waalwijk met 1-4. De ploeg van Van Wonderen heeft dus iets recht te zetten. "Ik vond het geen offday, maar er staat wel 1-4. Is dat de aanleiding om de hele boel op de kop te gooien? We hadden heel lang een probleem om attractiever te spelen, om dominant te zijn aan de bal en kansen te creëren. We hebben prima gespeeld het eerste uur, maar een wedstrijd duurt negentig minuten. Soms gebeuren onverklaarbare dingen."