Opstellingen

Cillessen in de basis bij laatste wedstrijd top-vijfcompetitie van het jaar

Cillessen in de basis bij laatste wedstrijd top-vijfcompetitie van het jaar

31-12-2021 16:13 Laatste update: 16:14

Jasper Cillessen pakt een kleine zeven uur voordat 2022 begint nog zijn laatste wedstrijd van het kalenderjaar mee. De doelman staat in de basis voor de thuiswedstrijd van Valencia tegen Espanyol in La Liga.  

Spanje is het enige land van de top-vijf competities van Europa (Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië) waar wel wordt gevoetbald op Oudjaarsdag. Trainer José Bordalás heeft de Nederlandse goalie opgesteld bij de nummer acht van de Spaanse competitie.  

Na langdurig blessureleed - waardoor Cillessen een tijd lang zijn plek verloor - zijn de speculaties over de positie van de doelman voorbij. De Groesbeker is inmiddels uitgegroeid tot eerste keuze onder de lat. In de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd met Noorwegen was de 32-jarige sluitpost nog basisspeler bij Oranje. 

Met een zege kan Valencia stijgen naar de vierde plek. De wedstrijd begint vrijdag om 16.15 uur en wordt live uitgezonden op Ziggo Sport. De bezoekers uit Barcelona staan drie plaatsen onder de gastheren uit de sinaasappelstad.