Nieuws

Klaassen te spreken over veerkracht Ajax: 'Op dit soort wedstrijden kijk je terug'

Klaassen te spreken over veerkracht Ajax: 'Op dit soort wedstrijden kijk je terug'

27-02-2023 06:51

Davy Klaassen is te spreken over de weerbaarheid van Ajax na het gewonnen duel met Vitesse. De Amsterdammers kwamen op achterstand, maar bogen dat om in een overwinning en zijn nog altijd in de race voor de landstitel.

Klaassen was zelf goed voor de gelijkmaker, enkele minuten na de tegentreffer van Marco van Ginkel. De middenvelder moest even vrezen voor buitenspel, maar de treffer ging door. Klaassen gelooft nog altijd in een kampioenschap. "Dan zijn dit wel de wedstrijden waar je op terugkijkt: een pot waar het niet al te makkelijk gaat, maar waar je het er wel uitsleept. Hopelijk staan we aan het einde met die schaal en zeggen we dat dan", meent de voetballer op het persmoment na afloop.

Zoals wel vaker dit seizoen bleek de restverdediging van Ajax niet op orde tegen de Arnhemmers, zag ook Klaassen. "We hadden wel de bal en probeerden wat te creëren. Maar als je een risicovolle bal geeft voorin en je staat achter niet helemaal in orde. Dan moet je weer terug en komen zij in hun kracht met snelle jongens, dat deden wij niet goed."

Onder trainer John Heitinga werd nog niet verloren en daarmee zijn de titelaspiraties weer volop in Amsterdam te vinden. Een flinke verandering voor de ploeg die onlangs nog vierde stond in de Eredivisie. "Als dat nu nog niet leeft, hebben we echt een heel groot probleem", besluit Klaassen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!