Reactie

Multifunctionele Álvarez goud waard voor Ajax: 'Ik heb geen positievoorkeur'

Multifunctionele Álvarez goud waard voor Ajax: 'Ik heb geen positievoorkeur'

26-02-2023 17:14

Edson Álvarez scoorde zondagmiddag de winnende voor Ajax in de competitiewedstrijd tegen Vitesse (1-2). De Mexicaan tekende zodoende voor zijn eerste doelpunt van het seizoen. Hij werd in de rust vanuit de verdediging naar het middenveld geschoven, wat achteraf een gouden zet bleek van trainer John Heitinga.

"Ik had in de vorige wedstrijden al wel veel kansen, maar toen gingen ze er niet in. Vandaag eindelijk wel en dat voelt goed. Deze overwinning is belangrijk om te vechten voor de titel", aldus Álvarez na afloop voor de camera's van ESPN.

Hij begon in de verdediging, maar werd na rust weer naar het middenveld geschoven door het inbrengen van Calvin Bassey. Álvarez ontpopt zich langzamerhand tot een multifunctioneel en geheim wapen. "Ik speel daar waar het team mij nodig heeft. We verloren in de eerste helft teveel tweede ballen, dus daarom werd ik naar voren geschoven om de wedstrijd te controleren."

Ajax kwam in de eerste helft op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Marco van Ginkel uit een hoekschop. Het betekende de zoveelste tegentreffer vanuit een standaardsituatie. "Dat is wel frustrerend als ik eerlijk ben. We moeten sterker worden in de duels. Bij sommige ploegen is dat namelijk juist hun sterkte. Óf ze slaan toe in de counter, óf bij de standaardsituaties."

Tot slot wordt hij nog gevraagd naar zijn favoriete positie, nu hij toch multi-inzetbaar is. "Ik heb geen voorkeur. Ik vind het allebei wel leuk, echt waar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!