Nieuws

Ten Hag jaagt op eerste prijs met Man United: 'Bij Ajax was dat ook, heb ervaring'

Ten Hag jaagt op eerste prijs met Man United: 'Bij Ajax was dat ook, heb ervaring'

26-02-2023 09:17

Erik ten Hag kan zondag zijn eerste prijs pakken met Manchester United als er op Wembley wordt gewonnen van Newcastle United in de finale van de League Cup. De Nederlandse manager weet uit zijn tijd bij Ajax nog wel hoe er met de druk moet worden omgegaan tijdens een finale.

"Het winnen van een prijs doet veel met een groep, maar laten we er eerst maar voor zorgen dat we die winnen", steekt Ten Hag van wal tegenover de Engelse media. "We hebben nu de kans en verder dan dat denk ik niet. Dat heeft ook geen zin, want het helpt je niet. Het gaat om focus. Zondag hebben we de kans en moeten we er alles aan doen om die trofee mee naar Manchester te nemen."

De laatste keer dat Manchester United een prijs won, was in 2017 onder José Mourinho. Toen werd er beslag gelegd op de Europa League. Toch zijn de verwachtingen altijd hoog bij The Mancunians. "Soms is het wel moeilijk voor de spelers omdat er telkens wordt verwezen naar de grote historie van de club, waar oud-spelers erg succesvol zijn geweest."

Oud-spelers als Rio Ferdinand, Paul Scholes en Gary Neville zijn tegenwoordig werkzaam als analist en nemen bij tijd en wijle allesbehalve een blad voor de mond. "Ze houden van de club, het is een deel van hun leven. Meestal zijn zij het meest kritisch, omdat ze zo graag willen dat we het goed doen. Dat snap ik, maar soms heeft dat wel invloed op spelers. Het hoort erbij. We moeten leven met kritiek. Ik zie kritiek ook als motivatie om het beter te doen. Als speler van Manchester United moet je presteren, wedstrijden winnen en prijzen pakken."

Ajax-tijd

Ten Hag hoopt geschiedenis te schrijven bij Manchester United. "En daarvoor moet je prijzen winnen. Daar hebben we zondag de kans voor. We zijn op de goede weg. Na zondag gaan we weer door en zitten we nog steeds in drie competities. Ja, ik merk in een week als deze wel hoe groot de club is. Dat is duidelijk. Maar Ajax is ook groot en daar was er ook stress en de verwachtingen waren hoog, dus ik heb wat ervaring daarmee."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!